Gelcoat skader2016-10-20T01:41:49+00:00

Gelcoat skader

Ytterhuden på plastbåter består av et fargelag som kalles gelcoat. Denne fargen blir lagt i formen og «støpt sammen» med glassfiber og polyester på alle båtens deler. Gelcoaten har normalt en tykkelse på mellom 0,5 og 1 mm. UV-stråler, vær, slitasje, slag og skader vil med tiden slite på gelcoaten og føre til behov for reparasjoner.

Typiske gelcoat skader på båter er riper, revner eller avskrapninger, og ofte er ikke så dype, at de berører glasfiberlaminatet.

Eget båtverksted med varmeanlegg

Det må være mellom 18-22 plussgrader i luften når en skal jobbe med gelcoat skader. Utfordingene er ofte at overflaten på båten kan være langt kaldere enn lufta. ergo må skadeområdet tempereres til riktig temperatur før en starter reparasjonen.

Gelcoat tåler ikke mer enn rundt 100 plussgrader.

Farger

På nyere CE-godkjendte båter, skal fargekoden finnes i båtens brukerhåndbok. Hvis den ikke gjør det, plikter produsenten å oppgi fargekode og fabrikat. Problemer oppstår hvis produsenten ikke lenger eksisterer, eller det er en gammel båt uten CE-merking. Da er det to muligheter. Den ene er å ta med en luke eller lignende til en billakkerer eller et annet sted hvor de har en fargeanalysator som kan gi deg RAL-koden. Det andre er å sammenligne båtfargen med et fargekart. Gelcoat forandrer fargen (bleking, gulning, oksydering) så man bør sjekke et sted som har vært minst mulig i sola. En nødløsning er å brekke en farge med hvit/sort/rød/gul/blå. Dette er tidkrevende og krever godt fargesyn.

AB Service AS har ekspertisen til å hjelpe deg med farger.

Vi tar i mot kunder fra alle kanter av landet, men primærområdet vårt er hordaland fylke i følgende kommuner:

Askøy, Austevoll, Austrheim, Bergen, Bømlo, Eidfjord, Etne, Fedje, Fitjar, Fjell, Fusa, Granvin, Jondal, Kvam, Kvinnherad, Lindås, Masfjorden, Meland, Modalen, Odda, Os, Osterøy, Radøy, Samnanger, Stord, Sund, Sveio, Tysnes, Ullensvang, Ulvik, Voss og Øygarden.

Ta kontakt med oss på e-post: post@abserviceas.no eller telefon 93421201 vedrørende gelcoat skader på båt.

Hvorfor AB Service AS ?

Foruten å ha gode priser og utføre kvalitets håndtverk, har selskapet  i dag 4 ansatte hvor alle er utdannet med fagbrev som komposittbåtbygger.
AB Service tilbyr takseringstjenester til det private fritidsbåt-markedet, forsikringsselskapene og offentlige myndigheter.
Dette gjelder i hovedsak forsikringstakst og skadevurdering.
Vi bistår ved haveri og i andre nødssituasjoner. Ring Tlf: + 47 93421201

Kontakt oss

AB Service AS
Torsvikvegen 40
5217 Hagavik
Tlf: + 47 93421201

baatreparasjoner

Båtreparasjoner

Vi reparerer i hovedsak skrogskader, celcoat skader, propellskader mm. Les mer om hva vi reparerer ved å klikke på bildet.

Skrogskade

Ab Service tilbyr reprasjon av skrogskader, dekk, skott, riper, avskallinger og sår på plastbåter. Slike skader bør utbedres av fagfolk for å oppnå er godt resultat.

Propell skade

Har du fått propell skade ? AB Service AS reparerer og bytter stålpropeller, aluminiumpropeller og komposittpropeller.

Andre skader

AB Service AS utfører alt innen båtreparasjoner. Har du fått en skade på båten utover de såkalte “vanlige” skadene som du ønsker utbedret ?

TIMEBESTILLING

Ta kontakt for timebetilling. Ved nødstilfelle ring Tlf: + 47 93421201

Vi har lang erfaring mot privat og forsikringsmarkedet og kan tilby et bredt sortiment av tjenester knyttet til Båtreparasjoner , båtservice og montering.
TIMEBESTILLING