Propell skade2016-10-20T01:45:16+00:00

Propell skade

Har du fått propell skade? AB Service AS reparerer og bytter stålpropeller, aluminiumpropeller og komposittpropeller

Propeller til påhengsmotorer lages hovedsakelig enten i aluminium og rustfritt stål. (kan også finnes i komposit).
Aluminium er standard på de fleste påhengere opp til ca 100 hk. De er av meget høy klasse hva utforming angår,
men er noe utsatt ved landkjenning eller om de treffer skrap som flyter i vannet som lett kan bøye bladene.
Det er ikke enkelt å få rettet ut propell skader i aluminium uten at det brekker.

Store påkjenninger over tid kan også deformere propellen (gjennom for eksempel kavitasjon) og resultatet kan bli en dårligere virkningsgrad.

Rustfrie stålpropeller er ca fem ganger sterkere enn aluminiumspropeller, noe som gjør at propellbladene kan lages adskillig tynnere og formes bedre. Bladene kan også kuppes, noe som gir et bedre grep i vannet. En annen fordel med stål er at det tåler små treff fra bunnkjenning eller skrap som flyter i vannet uten at propellvingene skades.

Komposittpropellen er en meget sterk, moderne design som ligger mellom aluminium og stål i brudd- og deformasjonsstyrke. De er også lette, som regel lettere enn tilsvarende aluminiumpropell.
En komposittpropell er som oftest mer fleksibel enn en propell av metall. En fordel med dette er at materialet gir etter ved sjokk, dermed blir slag ved grunnstøting derfor dempet. Fleksibiliteten bidrar også til at trykkpulsen som oppstår når bladene passerer motorstammen blir dempet. Kompositt-propeller medfører derfor som regel mindre vibrasjoner og skal (i teorien) medføre mindre slitasje på giret sammenlignet med metallpropeller.

Ta kontakt med AB Service AS om du ønsker skifting av aksling og propell.  Om propellen din kan repareres sendes denne til vår underleverandør Propell Service.

Hvorfor AB Service AS ?

Foruten å ha gode priser og utføre kvalitets håndtverk, har selskapet  i dag 4 ansatte hvor alle er utdannet med fagbrev som komposittbåtbygger.
AB Service tilbyr takseringstjenester til det private fritidsbåt-markedet, forsikringsselskapene og offentlige myndigheter.
Dette gjelder i hovedsak forsikringstakst og skadevurdering.
Vi bistår ved haveri og i andre nødssituasjoner. Ring Tlf: + 47 93421201

Kontakt oss

AB Service AS
Torsvikvegen 40
5217 Hagavik
Tlf: + 47 93421201

baatreparasjoner

Båtreparasjoner

Vi reparerer i hovedsak skrogskader, celcoat skader, propellskader mm. Les mer om hva vi reparerer ved å klikke på bildet.

Gelcoat skade

Ab Service AS tilbyr reparasjon av skrogskader, dekk, skott, riper, gelcoat skader, avskallinger og sår på plastbåter. Slike skader bør utbedres av fagfolk for å oppnå er godt resultat.

Skrogskade

Ab Service tilbyr reprasjon av skrogskader, dekk, skott, riper, avskallinger og sår på plastbåter. Slike skader bør utbedres av fagfolk for å oppnå er godt resultat.

Andre skader

AB Service AS utfører alt innen båtreparasjoner. Har du fått en skade på båten utover de såkalte “vanlige” skadene som du ønsker utbedret ?

TIMEBESTILLING

Ta kontakt for timebetilling. Ved nødstilfelle ring Tlf: + 47 93421201

Vi har lang erfaring mot privat og forsikringsmarkedet og kan tilby et bredt sortiment av tjenester knyttet til Båtreparasjoner , båtservice og montering.
TIMEBESTILLING